If gasoline is flowing in your veins instead of blood and you want to get in touch of motor flying, then a paragliding course “Paramotor Pilot” is for you.

 

To begin this course, the student must have completed a Beginner Pilot course.

 

The training includes : a minimum of 6 days of practical classes described in the programme and a theoretical course covering meteorology, aerodynamics, air law, piloting, working with equipment, human factor and introspection.

“Paramotor Pilot” training does NOT include the necessary equipment.

 

To successfully complete the "Paramotor Pilot" course, the student must:

1.  Have completed 6 days of training with a qualified instructor.

2. Have completed the theoretical course and the practical exercises described in the programme.

3. Have at least 10 paramotor or paratrike flights recorded in the flight book under the control of an instructor.

 

We require valid MOUNTAIN AND MEDICAL insurance (covering extreme sports) or insurance from APPI "Temporary student".

Price : 900 BGN

"Beginner Pilot Course" + "Paramotor Pilot Course" = 1300 BGN

Call us and we will meet for an initial interview.

курс по парапланеризъм моторно летене па

Какво е парапланер?

За непосветените той изглежда като парашут, с тази разлика, че парашутът е предназначен за плавно спускане и меко приземяване след отварянето му, а парапланерът - за продължителни полети. Парапланерът е летателен апарат.

С него могат да се прелетят маршрути от стотици километри, при което не са нужни особени ресурси, освен подходящи метеорологични условия. Намираме подходящ хълм, вятър 3-5 м/с, желателно да е перпендикулярен и ... кеф!

Ако няма склон или хълм, не е беда.

Намираме лебедка. Въжето нежно ви изтегля на 200-300 метра в небесата и пак кеф...

Ако пък във вените ви тече бензин а не кръв, парапланерът идеално се превръща в парамотор или двуместен паратрайк.

Да, двуместен паратрайк! Вече може спокойно да заразите вашите приятели с неизлечимия вирус, наречен Авиация.

Фактически това е най - простия и евтин начин да започнете вашия път в авиацията.

курс по парапланеризъм моторно летене.jp

Парапланерът твърдо зае своето място в сърцата на любителите на авиацията. Той е лек, маневрен, ценово достъпен, буквално за всеки.

Конструкцията на парапланера е относително проста и на всеки мечтаещ да полети в небесата може да му се стори, че да се прибягва до помощта на инструктор е излишно.

НО! Тук се крият и подводните камъни.

Парапланерът е идеален и лесен за управление в елементарни метеоусловия. Но, за съжаление, много фактори като вътър, метеоторология, особености на релефа и др. правят много често полета с парапланер опасен за самоуките пилоти.

В общи линии, злополучният полет почти винаги е резултат от пропуски в обучението. Голяма част от инцидентите стават на земята, при излитане и кацане. А в самото начало на вашето обучение, вие основно се занимавате с овладяване управлението на крилото на земята - граундхендлинг.

курс по парапланеризъм.jpg

Какво е граундхендлинга?

Тази чуждица в буквален превод означава: управление на земята на парапланера.

На практика, граундхендлингът е основата, фундамента, върху който започва обучението и изграждането на начинаещия парапланерист.

Контролът на парапланера по време на граундхендлинга припокрива 70-80 % от реакциите, командите и усета при реалния полет.

От друга страна, перфектното владеене на граундхендлинга гарантира безпроблемния първи етап от полета- ИЗЛИТАНЕТО.

От моята практика като инструктор мога да кажа, че този първи елемент в курса за начинаещи е доста трудоемък и за мен, и за курсиста. Отнема 3-5 дена занимания. В това отношение в нашето училище сме безкомпромисни. Без перфектен граундхендлинг няма летене!

курс по парапланеризъм моторно летене.jp

Ние сме част от APPI.

APPI е водеща международна организация за парапланеризъм, която прилага революционна система за обучение от най - високо качество.

Основната цел на APPI e да предложи на пилотите и инструкторите световна унифицирана система за обучение. Много пилоти пътуват и APPI им дава увереност да открият качествено обучение в сертифицираните APPI училища по цял свят. APPI позволява на тези пътуващи пилоти да подобряват своите умения, където и да се намират по света.

През 2020 APPI вече има 188 училища в 50 държави и повече от 10. 000 члена в 134 различни страни.

Благодарене на качеството на обучението и авторитета на своята общност, APPI спечели доверието на голяма застрахователна компания и е способна да предложи на пилотите и инструкторите застраховка ,,Отговорност'' при ниски тарифи и добро покритие.

Paragliding course

"Paramotor pilot"